Skip to content

Campagnes

Campagne kringloopwinkels Oost-Vlaanderen 2009

Op vraag van de provincie werd dit jaar gekozen voor een animatiefilmpje en bijhorende wedstrijd. We konden hierbij handig gebruiken maken van de grote voorraad attributen van moederbedrijf vroemvroem. Het hoofdfilmpjes en de drie bijfilmpjes met o.a. Gunter Lamoot haalden in totaal meer dan 16.000 unieke views.

Bij deze beschikt het Oezbekistaans Filmfonds over een eigen animatiestudio en behoren ook animatiefilmpjes tot het assortiment. En dit volgens dezelfde principes als de bewerkte archiefbeelden of virale filmpjes-op-maat: betaalbaar, ruim bereik verzekerd en altijd een beetje anders.

Campagne Kringloopwinkelcomedytour West-Vlaanderen 2009

Na de succesvolle Oost-Vlaamse kring(loop)winkelcampagnes van de voorbije jaren, werden we dit jaar ook gevraagd door de provincie West-Vlaanderen. Voor deze campagne werd ook een affiche, bierkaartje en website gemaakt, samen met enkele ondersteunende promofilmpjes met Kamagurka en Piet de Praitere. Totaal bereik ca 20.000 views (youtube en GarageTV)

Campagne Go Strange 2009

Campagne i.o.v. Jint om de reisbeurs Go Strange te promoten. Centraal stond de vliegfiets, we maakten hiervoor gebruik van de techniek van de blue screen. Na filmpjes rond de kerktoren en moskee, waren er ook enkele filmpjes met BV’s als Dietwin de Jodelaar en Eddy Wally. Alles samen (youtube en GarageTV) ca 20.000 views. Hier een compilatie van de filmpjes.

Campagne ‘Feestneus zoekt artiest’ (2009)
Een reeks van vier filmpjes om het stadsproject ‘feestneus zoekt artiest’ te promoten. Verspreiding gebeurde vooral via stadssite en gentblogt. Dit was een campagne met een bescheiden budget en volledig gemaakt met eigen archiefbeelden, maar toch een groot bereik (meer dan 10.000 views in totaal).

campagne kringloopwinkels 2008
Campagne in opdracht van de provincie voor de kringwinkels. We hebben verder gebouwd op de ‘vedettencampagne’ van vorig jaar. De centrale boodschap was het stimuleren van hergebruik via de slogan ‘voor een kilootje meer’. De Low impact man ging langs om spullen op te halen.
Er is bewust gekozen voor een divers aanbod van BV’s en we hebben ook meer ingezet op de verspreiding . Tijdens de drie campagneweken haalden we in totaal meer dan 50.000 views (youtube en garageTV), met ook uitlopers op VTM, VRT, AVS, Stubru, Radio 1 en zowat alle kranten. Hier de trailer.

Promofilmpje Vredeseilanden nav voedeltop
Trailer gemaakt nav de voedselwereldtop in Rome op 12 maart 2008. De bedoeling was om dit ‘moeilijk onderwerp’ via een toegankelijk filmpje in de aandacht te brengen. Naast de site van vredeseilanden zelf, verscheen het filmpje op de sites van 11.be, mo-magazine, de blog van de standaard en diverse andere sites. Het filmpje werd gemaakt in drie talen.

Promofilmpje nationale klimaatoptocht 2007

Tweetalige trailer in opdracht van de klimaatcoalitie als oproep om op 8 december naar de klimaatoptocht te komen. Het filmpje werd opgenomen door diverse sites en werd ruim op diverse videofora ruim 8000 keer bekeken.

 
  

 

Campagne voor de dag van de kringloopwinkel 2007

De eerste grote campagne van het filmfonds. Aan de hand van een aantal silly filmpjes maakten we reklame voor de dag van de kringloopwinkel. De campagne begon in Amerika met Amerikaanse sterren, om dan hier verder te gaan met BV’s zoals Wouter Deprez, Luc De Vos, Gunter Lamoot, Milow en Bert Ancieux. Tijdens de drie campagneweken haalden de filmpjes ruim 20.000 views, na een jaar tijd in totaal zelfs al meer dan 80.000.
Centraal idee: originaliteit hoeft niet duur te zijn, de kringwinkel is hip, ook BV’s komen naar de kringwinkel.
Hier een voorbeeldfilmpje met Wouter Deprez, verderop alle filmpjes uit de reeks.

Alle filmpjes te zien op  http://www.youtube.com/view_play_list?p=74A32FB8AB760215

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: